بهترین روش برای تربیت کودک که باید پدر و مادر بدانند
تربیت کودک یکی از اصلی ترین و مهمترین وظایف والدین است. در سنین کودکی شخصیت اصلی کودک شکل می گیرد و پدر و مادر با توجه به خلق و خوی فرزند خود بهترین روش را برای تربیت و افزایش مهارت انتخاب نمایند. یکی از مهمترین آسیب ها و چالش های والدین عدم آگاهی از شیوه های نوین تربیتی می باشد که باعث می شود، کودک به طور صحیح و مناسب تربیت نشود، به همین دلیل فروشگاه تولیدی لباس بچگه گانه آلدی در این مقاله شما را با برترین تکنیک های تربیت کودک بیشتر آشنا می کند.
یک روش خاص و ثابت برای تربیت کودک انتخاب کنید :
یکی از اصلی ترین اصول برای تربیت فرزند انتخاب یک روش با ثبات و مستمر می باشد.
هر مربی یا پدر و مادری اصول و شگردهای تربیتی ویژه به خود را دارد؛ به همین دلیل نمیتوان گفت که کلیه روشهای تربیتی در همهی زمانها باید دارای ثبات و تکنیک مشخص باشند. با وجود این، در هر روش و راهکار تربیتی وجود درصدی از ثبات و اصول مشخص و مستحکم ضروری است. در اصل بهتر است که والدین و مربیان در راهکارهای تربیتی خود از قوانین مشخص و باثبات، رویکردها، اهداف و حتی جوایز مشخصی استفاده نمایند.
تغییر و بیثباتی برای کودک گیجکننده است و باعث می شود کودک حس اعتماد خود را از دست دهد. هم چنین میزان انطباق پذیری فرزند با روش جدید زمان بر هست و ممکن است واکنش مطلوبی به اصول جدید نشان ندهد.
ابراز محبت و صمیمیت با کودک :
برای پیروی کودک و همراهی کودک با شما؛ باید به فرزند خود محبت کنید. ابزار علاقه، در آغوش گرفتن و بازی کردن با کودک باعث می شود حس اعتماد و تبعیت کودک افزایش یابد و در نتیجه به والدین بیشتر اعتماد کند. سعی کنید در کنار هم وعده های غذایی را تناول کنید و با کودک حرف بزنید. این کار باعث می شود که میزان علاقه کودک به شما افزایش یابد و حرف های شما باور پذیرتر شود.
احترام به شخصیت کودک :
برخی از والدین بدون توجه به خواسته و نیازهای کودک هرگونه تصمیمی را برای فرزند خود اتخاذ می کنند و نظر کودک اصلا برای آن ها اهمیت ندارد.حتی مواقعی که قصد تربیتی دارید به او احترام بگذارید. بچه هایی که از پدر و مادر خود احترام می بینند بیشتر به آن ها احترام می گذارند اگر کمی سخت گیری کردید یا عصبانی شدید از او عذرخواهی کنید. همان طور که دوست دارید او با شما رفتار کند با او رفتار کنید.
رفتارهای خوب فرزند خود را تحسین کنید :
یکی از ابزارهای مهم و کاربردی تربیت صحیح استفاده از تشویق و تسحین کودک می باشد. اگر رفتارهای کودک خطر و آسیبی برایش ایجاد نمیکند و مثبت ارزیابی میشود استراتژی تربیتی مؤثر برای آن، تشویق کودک در قالب رفتارهایی مثل در آغوش کشیدن، پارک بردن یا هر واکنش تشویقی دیگر است. مثلا هنگامی کودک کار خوبی انجام میدهد با عبارت «بزن قدِش» او را تشویق و حمایت کنید و در مقابل، رفتارهای نامناسب و بد او را نادیده بگیرید. شاید انجام این تکنیک در عمل دشوارتر از حرف و کلام باشد اما بهواسطه آن فرزندانتان متوجه میشوند که کارهای خوبشان همراه با تشویق و تحسین خواهد بود ولی کارهای بد تشویق و واکنش مثبتی به همراه نخواهند داشت.